כל מה שרצית לדעת על הלבשה תחתונה סביבתית
אני זוכרת את היום שזה היכה בי כאילו היה אתמול. אחזתי בידי חוט בודד, וככל שמשכתי אותו לכיווני – כך ראיתי לנגד עיני את התחתונים שלי הולכים ונפרמים. בהיתי בפיסת הבד הקטנטנה ועשרות פרצופי חתולים מאוירים וחמודים בהו בי בחזרה. "די", אמרתי לעצמי. מהיום – אני מפסיקה לקנות 10 במאה.
הצלחתי לעניין אתכן? יופי. כי היום נדבר על הלבשה תחתונה סביבתית. אספתי עבורכן שישה טיפים מנצחים על בחירת תחתונים, חזיות וגרביים שמפחיתים את הפגיעה בסביבה – ועל הדרך משפרים את איכות החיים שלנו.
1. בדקי את איכות הלנז'רי
הטיפ הכי חשוב בנוגע להלבשה תחתונה "סביבתית" הוא לבדוק את איכות הבדים והתפירה. כלל ברזל – בדים סינטטיים הם בדרך כלל פחות נעימים על העור ומתחילים להתפורר אחרי שימושים בודדים. כשאת קונה תחתונים חדשים חפשי את התווית ובדקי את הרכב הבד. אחרי תקרית החתולים הבטחתי לעצמי לקנות אך ורק תחתונים שעשויים לפחות 95% בד טבעי כמו כותנה או משי.
כדאי גם לבחון את התפרים: אם הם נראים לך רפויים וחלשים – בחרי במשהו אחר. העדיפי סט איכותי אחד על פני חמישה סטים שלא יחזיקו מעמד. התחתונים של כותנה למשל – עשויים מ-100% כותנה אורגנית וגם בעלי תו תקן שמבטיח יצור בסחר הוגן.
2. הכירי את עצמך – את המידות וההעדפות שלך
היו תקופות בחיי בהן מגירת התחתונים שלי היתה עמוסה יותר מיום ראשון בבוקר. הייתי פותחת אותה, מדפדפת בין חוטיני לתחרה לתחתונים לוחצים מדי – ובסוף תמיד בוחרת באותו הדגם שאני הכי אוהבת והכי נוח לי.
וזה תקף גם לחזיות ולטופים. ברגע שלמדתי מה באמת המידה שלי ואילו העדפות יש לי הצלחתי לצמצם משמעותית את מגירות ההלבשה התחתונה והפסקתי לבזבז מאות שקלים על חזיות שלעולם לא אלבש.
טיפ חשוב: כשאת בוחרת חזייה חדשה שימי לב שההיקף לא לוחץ אלא מחבק במדויק את החזה כאשר את סוגרת אותה על הוו הראשון (הכי רפוי) ותוודאי שרצועת הגב יושבת מתחת לשכמות שלך ולא מעליהן.